Cart 0

Raaka-aineet

photo-1519972064555-542444e71b54.jpg

Uskomme, että koska ihminen on ’luonnontuote’,

niin siksi parasta mitä ihminen voi käyttää ihonsa ja hiustensa hoitamiseen on juuri luonnon omia kasviöljyjä ja luonnon omia ainesosia sisältävät valmisteet.

|

Ihmisen iho tunnistaakin luonnosta peräisin olevan valmisteen tuttuna aineena. Niinpä kaikkien valmistamiemme tuotteiden raaka-aineina käytämme luonnon omia ensiluokkaisia kasviöljyjä: kookosöljyä, oliiviöljyä, risiiniöljyä, hamppuöljyä, kauraöljyä, manteliöljyä ja sheavoita. Käytämme lisäksi luonnosta peräisin olevaa aloe veraa, merilevää, nokkosta, savia, suolaa, turvetta ja tervaa. Luonnollisesti käytämme tuoksuina vain aitoja eteerisiä öljyjä.

Öljyt & voit

oliivioljy.jpg

HAMPPUÖLJY

Hamppuöljy sisältää runsaasti omega-3-6-9 rasvahappoja. Se ravitsee ja hoitaa hellästi ihoa (myös atooppista ihoa), hiuksia ja hiuspohjaa. Hamppuöljy soveltuu normaaleille ja rasvoittuville hiuksille ja päänahalle mutta myös kuivalle iholle ja päänahalle. Öljy on ravinteikasta ja imeytyy ihoon tukkimatta ihohuokosia.


photo-1508779018996-601e37fa274e.jpg

MANTELIÖLJY

Manteliöljy sisältää runsaasti rasvahappoja sekä vitamiineja (A, B1, B2, B6, E). Manteliöljyä on perinteisesti käytetty hierontaöljynä, ja sen katsotaan pehmentävän ihoa tehokkaasti.


JOJOBAÖLJY

Jojobaöljy saadaan jojobapensaan pähkinöistä ja se koostuu nestemäisistä vahaestereistä. Jojobaöljy auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja voi auttaa vähentämään talin tuotantoa. Jojobaöljy imeytyy nopeasti ja levittyy tasaisesti ja kosteuttaa tehokkaasti ihoa, hiuksia sekä hiuspohjaa. Jojobaöljy suojelee ihoa haitallisilta bakteereilta ja auttaa aknen hoidossa.


RISIINIÖLJY

Risiiniöljy on desinfioiva öljy, joka hoitaa kuivaa ihoa ja kiinteyttää sitä ja auttaa jopa arpien parantumisessa. Hiustuotteissa risiiniöljy auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä ja auttaa kasvattamaan uusia hiuksia ja tuuheuttaa olemassaolevia hiuksia.

photo-1509685022984-bff0cc75b335.jpg

KOOKOSÖLJY

Kookosöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, triglyseridejä ja luontaisia tokoferoleja. Kookosöljy on erittäin suojaava ja erinomainen ihon kosteuttaja ja sitä käytetään ihon ja hiusten rakenteen ylläpitoon, rauhoittamiseen ja viilentämiseen. Kookosöljy on antibakteerinen ja sisältää antioksidantteja ja ehkäisee ihon vanhenemisen merkkejä. Kookosöljy on mieto ja se soveltuu herkälle iholle.


OLIIVIÖLJY

Käytämme saippuoissa runsaasti laadukasta oliiviöljyä, joka hoitaa ja pehmentää ihoa. Oliiviöljyssä on runsaasti E-vitamiinia sekä esimerkiksi fenoleja, polyfenoleja, fenolihappoa, steroleja ja beetakaroteenia. Oliiviöljy lievittää ja hoitaa myös tulehtunutta ihoa.


SHEAVOI NILOTICA

Sheavoissa on ainutlaatuinen rasvahappokoostumus, joka rauhoittaa ja suojaa ihoa ja ehkäisee ryppyjen ilmaantumista sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sheavoi sisältää vitamiineja (A, E, F), mineraaleja, proteiinia ja tärkeitä rasvahappoja. Sheavoi soveltuu hyvin tuomaan kosteutta koko kehon iholle, kasvoista kantapäille, erinomainen myös huulivoiteena.

Muut hoitavat ainesosat

photo-1530731032932-d4179d417b04.jpg

AKTIIVIHIILI

Aktiivihiili saadaan poltetun kookospähkinän kuoren tuhkasta. Aktiivihiili vetää itseensä tehokkaasti haitallisia aineita ja likaa. Aktiivihiili on erinomainen lisä tehostamaan saippuan pesevyyttä.


photo-1466989891789-1556d82d863f.jpg

ALOE VERA

Aloe vera on voimakkaasti ihoa kosteuttava, virkistävä ja lisää sen joustavuutta. Aloe vera sisältää monia vitamiineja (A, B, E), betakaroteenia, kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä. Sillä on antiseptinen ja puhdistava vaikutus ja se rauhoittaa ihoa. Aloe veraa käytetään myös aknen ja atooppisen ihon hoidossa ja se auttaa ihoa rentoutumaan.


HIMALAJAN RUUSUSUOLA

Himalajan ruususuola on luonnollista ja aitoa puhdasta suolaa ilman mitään lisäaineita tai kemiallista prosessointia. Sisältää paljon mineraaleja, kuten rautaa, kaliumia ja magnesiumia ja siitä on löydetty yli 80 alkuainetta. Ruususuolan vaaleanpunainen väri tuleekin juuri sen sisältämistä monista mineraaleista.


HOITOTURVE

LehtoPeat® hoitoturve saadaan luonnontilaisesta rahkasammal-sarasuosta, jonka iäksi arvioidaan 5000-6000 vuotta. LehtoPeat® hoitoturve puhdistaa, aktivoi, rentouttaa, virkistää, lievittää stressiä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä pintaverenkiertoa. LehtoPeat® hoitoturve sisältää ihoa ja hiuspohjaa hoitavaa magnesiumia, sinkkiä, kuparia, rautaa, kalsiumia ja piitä, joita iho tarvitsee.


rob-bye-103199-unsplash.jpg

KUOLLEENMEREN MUTA

Kuolleenmeren muta sisältää runsaasti mineraaleja: magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja rautaa. Kuolleenmeren muta puhdistaa, kiinteyttää, rauhoittaa, ehkäisee ja poistaa epäpuhtauksia ja tekee ihon pehmeäksi ja hoitaa erilaisia iho-ongelmia kuten aknea.


MAISSITÄRKKELYS

Maissitärkkelys on koostumukseltaan hyvin hienojakoista jauhetta ja sitoo hyvin kosteutta. Raaka-aineena maissitärkkelys antaa tuotteelle hyvin sileän ja pehmeän rakenteen. Me käytämme Itävältalaista luomulaatuista maissitärkkelystä deodoranttivoiteissa sitomaan iholta erittyvää hikeä ja pitämään iho kuivan tuntuisena.


MERILEVÄ

Merilevä kasvaa meressä ja siihen kerääntyy ja tiivistyy monia ravintoaineita ja mineraaleja, joista yksi huomattavimmista on jodi. Ulkoisessä käytössä merilevän on havaittu tuoneen helpotusta herkälle ja aralle iholle ja hiuspohjalle ja sen avulla on voitu saada helpostusta moniin iho-oireisiin, kuten akneen ja ihottumaan. Merilevällä on ihoon ja hiuspohjaan rauhoittava vaikutus.

MICAJAUHEET

Micajauheet ovat luonnollisia jauhemaisia väriaineita ja ne saavat värinsä luonnollisista rautaoksideista. Kaikki tuotteidemme sisältämät micajauheet on tuotettu vastuullisesti ja niiden alkuperä on Eurooppa.


NOKKONEN

Nokkosen käytöllä on pitkä historia hiusten ja hiuspohjan sekä kynsien hoidossa. Nokkonen sisältää luontaisesti monia mineraaleja ja hivenaineita kuten sinkkiä, kaliumia, kuparia, kalsiumia ja piitä. Nokkonen sisältää monia vitamiineja (A, C, B2, B5). Nokkonen sisältääkin monipuolisesti hiuksia ja hiuspohjaa ravitsevia ainesosia. Nämä komponentit auttavat hilseilyä ja hiuspohjan kutinaa vastaan. Nokkosen kasvatamme, keräämme, kuivatamme ja jauhamme itse ja sen alkuperä on omalta luomupellolta.


OLUT

Olut sisältää proteiinia ja B-vitamiinia, joka ravitsee ja vahvistaa kuivia ja kuluneita hiuksia. Tekee hiukset kiiltäviksi ja helposti käsiteltäviksi.


OMENAVIINIETIKKA

Omenaviinietikka auttaa säilyttämään hiusten pH-tasapainon ja puhdistaa hiustuotteiden jäämiä, poistamatta kuitenkaan hiusten omaa luonnollista rasvaa. Omenaviinietikka sulkee hiussuomut ja tekee ne sileiksi, pehmeiksi ja kiiltäviksi. Omenaviinietikka ehkäisee hilseen muodostumista ja sillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia. Lisäksi se ehkäisee takkujen muodostumista ja tekee hiukset helpommin muotoiltaviksi, stimuloi hiuspohjan verenkiertoa ja vahvistaa hiusten kasvua. Omenaviinietikkaa voi käyttää hiushoitoaineen asemesta.


SOODA

Sooda eli natriumkarbonaatti on hiilihapon natriumsuola, jota saadaan joko louhimalla luonnosta tai kemiallisesti valmistamalla. Ennen kemiallisen valmistustavan tuntemista saatiin soodaa meriheinän tuhkasta uuttamalla. Soodaa käytetään monissa eri käyttötarkoituksissa ja myös luonnonkosmetiikassa puhdistamaan ja torjumaan ei-toivottuja hajuja. Meidän käytössämme oleva sooda saadaan luonnosta louhimalla ja käytämme sitä deovoiteissa neutraloimaan ei-toivottuja hajuja.


TERVA

Tervaa on käytetty laajalti kansanlääkinnässä ja sillä on hoidettu monia iho-ongelmia. Terva on antiseptinen, stimuloiva, tappaa sieniä, vähentää kutinaa ja rauhoittaa hyönteisten pistoksia. Helpottaa psorin ja ekseeman oireita ja soveltuu erityisesti herkkäihoisille. 


VALKOSAVI (KAOLIN)

Valkosavi eli kaoliini sisältää piitä, magnesiumia ja hivenaineita, jotka vahvistavat ja rauhoittavat ihoa ja hiuksia sekä hiuspohjaa. Valkosavi imee epäpuhtauksia iholta, mutta jättää luonnolliset rasvat ennalleen. Valkosavi soveltuu herkälle ja kuivalle iholle, sillä se lievittää ihon ärsytystä ja punaisuutta. Valkosavi tasapainottaa talin muodostumista ja soveltuu jopa tulehtuneelle iholle.


VIHREÄ SAVI (ARGILETZ)

Vihreä savi puhdistaa ihoa haitallisista aineista ja epäpuhtauksista ainutlaatuisen mineraalikoostumuksensa ansiosta. Vihreä savi soveltuu rasvaiselle, tukkoiselle ja akneiholle. Vihreä savi sisältää piitä, magnesiumia, kalkkia, rautaa, fosforia, kaliumia ja kuparia. Vihreä savi on antibakterista ja rajoittaa rasvaisen ihon talin tuotantoa syväpuhdistaen sitä. Vihreä savi puhdistaa tehokkaasti silikoneja ja muita kemikaaleja hiuksista sekä hiuspohjasta.

Eteeriset öljyt

laventeli.jpg

ANIS

Anisöljy auttaa parantamaan pintaverenkiertoa.


APPELSIINI

Appelsiiniöljy on appelsiinin kuorista valmistettu aromaattinen ja antimikrobinen öljy, jolla on puhdistava vaikutus ihoon ja kohotava vaikutus mielialaan.


CAJEPUT

Cajeputpuun lehdistä ja oksista valmistettu öljy on antiseptinen eteerinen öljy.


EUKALYPTUS

Eukalyptuspuun lehdistä valmistettu aromaattinen ja antimikrobinen öljy, jolla on elvyttävä, kirkastava, viilentävä ja vahvistava vaikutus iholle, hiuspohjalle ja hiuksille. 


photo-1517260739337-6799d239ce83.jpg

GREIPPI

Greipin kuoresta valmistettu kirpeä, raikas ja aromaattinen öljy, joka puhdistaa tehokkaasti rasvaista ihoa sekä auttaa ehkäisemään selluliitin muodostumista.


KANELINLEHTI

Kanelinlehtiöljy on lämmin ja mausteinen öljy, jolla on antimikrobinen ja desinfioiva vaikutus.


KATAJA

Katajan neulasista, puuaineksesta ja marjoista valmistettu aromaattinen öljy, jolla on antimikrobinen vaikutus. Se virkistää, edistää pintaverenkiertoa, lievittää turvotusta ja supistaa ihohuokosia.


photo-1531720177679-aaab3409e949.jpg

KUUSI

Kuusiöljy on desinfioiva eteerinen öljy, jolla on virkistävä ja vahvistava vaikutus.


LAVENTELI

Laventeliöljy on antimikrobinen öljy, joka rauhoittaa ja rentouttaa ihoa. Sillä on suotuisat vaikutukset aknen, arpien, palovammojen, pistoksien ja psorin hoidossa.


LIME

Limen kuoresta valmistettu antimikrobinen öljy, jolla on piristävä ja virkistävä vaikutus. Se auttaa aknen hoidossa ja ehkäisee hiustuotteissa hilseen muodostumista.


LITSEA

Litsean eteerisellä öljyllä on kohottava vaikutus mielialaan, se rentouttaa ja helpottaa stressiä. Soveltuu hyvin rasvoittuvalle iholle ja hiuksille.

MUSTAPIPPURI

Mustapippuriöljyllä on pintaverenkiertoa vilkastuttava, voimaannuttava, lämmittävä vaikutus.


MÄNTY

Mäntyöljy on aromaattinen ja antioksidanttinen öljy, joka auttaa vähentämään vapaita radikaaleja ja ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää tulehduksiin liittyvää punaisuutta. Se soveltuu erilaisten iho-ongelmien hoitoon kuten näpyt, kutina, atopia, ekseema ja psori.


MYRTTI

Myrttiöljy on hellävarainen öljy, elvyttää suurihuokoista ihoa (akne).


PELARGONI

Pelargoniöljy tasapainottaa kuivan ja rasvaisen ihon kosteustasapainoa. Mielialaa kohottava, rentouttava, turvotukseen, selluliittiin, antiseptinen, supistava. 


PIPARMINTTU

Piparminttuöljy on mentolia sisältävä aromaattinen öljy, joka viilentää ja raikastaa väsynyttä ihoa. Vahvistaa hiuksia, elvyttää hiuspohjaa ja edistää hiusten kasvua.


ROSMARIINI

Rosmariiniöljy on antimikrobinen ja elvyttää pintaverenkiertoa. Hiustuotteissa se stimuloi hiustuppeja, ravitsee päänahkaa ja ehkäisee hilseilyä sekä ehkäisee hiustenlähtöä.


IMG_5043 copy.jpg

RUUSU

Ruusuöljy on tasapainottava, raikastava, rauhoittava öljy. Ruusuöljy on hyvin arvokas öljy. Yhteen tippaan ruusuöljyä tarvitaan n. 30 ruusunterälehteä. Kohottaa mielialaa, euforisoiva, sopii hyvin erilaisille ihotyypeille ja soveltuu hyvin herkälle, kuivalle ja couperosa iholle.


photo-1528632735386-3bb3ead106f3.jpg

SITRUUNA

Sitruunaöljy on antimikrobinen öljy, joka kirkastaa ja elvyttää väsynyttä ihoa ja auttaa aknen oireisiin. Hiustuotteissa se auttaa vahvistamaan hiuksia, antaa niille kiiltoa ja ehkäisee hilseen syntymistä.


SITRUUNARUOHO

Sitruunaruohoöljy on antiseptinen öljy, joka vahvistaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Se tasapainottaa talineritystä ja auttaa aknen hoidossa.


TEEPUU

Teepuun öljy on antiseptinen, ehkäisee bakteeri- ja sienikasvustoa ja edistää ihon paranemista. Se soveltuu näppylöille, akneiholle ja jopa tulehtuneelle iholle.

Muut luonnonkosmetiikka-laatuiset ainesosat

photo-1532509172845-62ea6f6d324c.jpg

NATRIUMLAKTAATTI (SUOLA)

Luonnonkosmetiikassa hyväksytty kovete, jolla voi parantaa palatuotteiden rakennetta ja riittoa.


SUKROOSILAURAATTI (EMULGOINTIAINE)

Luonnonkosmetiikassa hyväksytty luontainen kasvisokeri ja kookosöljypohjainen hellävarainen emulgaattori ihonhoitotuotteisiin. Sukroosilauraatti jättää ihon erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi.

GLYCONOLACTONE (SÄILÖNTÄAINE)

Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine, jota käytämme suolakuorinnoissa. Se ehkäisee kuorinta-aineen pilaantumisen mikäli kuorinta-aineeseen pääsee epäpuhtauksia käytön aikana.